Ekonomik Yapı :
İlçe halkının ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.
Mut'ta Akdeniz ve karasal iklimin birlikte görülmesi nedeniyle sebze ve meyve çeşidi boldur. İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan bir noktada olan konumu ve iklimi sayesinde yılın 12 ayında tarımsal ürün alınabilen Mut'ta, geçim tarıma dayalıdır. İlçe halkı geçimini meyvecilik, sebzecilik, zeytincilik ve hububat üretiminin yanı sıra orman işlerinde çalışarak ve hayvan ürünlerini değerlendirerek sağlar. En önemli tarım ürünleri zeytin ve kayısıdır.
İlçede, son yıllarda ticaret ve küçük sanatlarla uğraşanların sayısı artmaya başlamıştır. İlçe merkezinde un ve bulgur değirmenleri, yağ presleri, çeşitli onarım, demirci, marangoz, hızar ve briket atölyeleri vardır.
İlçede, diğer bir ekonomik uğraş dokumacılıktır. Kıl ve yünden dokunulan, heybe, kilim ve çullar önemli bir ekonomik girdi oluşturmaktadır.
İlçedeki zeytin varlığına son yıllarda dikilen zeytin fidanlarının eklenmesiyle 10 milyon ağacı bulan zeytin varlığı oluşmaktadır. Bu da gerek Akdeniz Bölgesi gerekse ülke zeytin varlığı açısından ilçenin önemli bir noktaya gelmesine neden olmaktadır.